SNÖ!!!!!

Kollade just vädret på SMHI. Enligt dem ska det snöa julaftonsförmiddag för att sedan va soligt och minusgrader under eftermiddagen. Hoppas det stämmer!!! Tänk att få en jul utan regn och grått....

*drömmer mig bort....*

Efter BVC

Nu har jag varit iväg på BVC. Underbara Marica va så snäll och passade Oliver så jag slapp ha honom springandes runt där. Tack gumman!!!! Så skönt att bara kunna konsentrera mig på bara Teo en liten stund. Efter BVC köpte jag med mig lite fika hem till henne som tack för hjälpen =) Väldigt gott att unna sig det ibland.

På BVC gick det bra. Teo va 8550 g tung och 70,6 cm lång. Alltså gått upp 500 g och växt 5 cm sen sist (en månad sen). Stora killen nu. Typ 4 gånger så stor som när han föddes =). Hon gjorde oxå hörsel test och kollade hur han flyttade saker mellan händerna. Han klarade hörseltestet utan problem men kunde inte riktigt flytta saker mellan händerna ännu. BVC sköterskan tyckte ändå att han nu är någonstans mellan 6-8 månader i utvecklingen. Så skönt att höra att allt är som det ska =).

Nu sitter jag och värmer mig med en kopp tee. Hoppas på att Johan kommer hem i tid så vi hinner med lite julbestyr. Fick förresten veta att han kommer va ledig nu i tre veckor över jul och nyår, helt utan att han bett om det =). Så skönt dock att få va lite lediga ihop och bara njuta.

Dagis & BVC

Har precis varit o lämnat Hugo på dagis samt pratat lite med personalen på Pyret (avdelningen för barn 1-3 år). Oliver står ju i kö för att komma in på dagis (har gjort sen augusti). Idag frågade de om jag endast ville ha i Björketorp (självklart vill jag bara det). För annars kan jag bli erbjuden plats i Tostared o tackar jag nej till den hamnar jag sist i kön till Björketorp. Men de kommer inte erbjuda mig det utan jag står kvar i kön till Björketorp, får förmodligen plats i April då det ser ut att bli en ledig och Oliver är först i kön nu =). Så det blir ju perfekt om Oliver får börja i April och sen Teo i Augusti =).

Nu ska jag snart ta och packa in små killarna i bilen för att åka till BVC där Teo ska vägas och mätas. Ska bli spännande och se hur stor han blivit nu. Gissar på en nio kilo ialla  fall och kanske 72 cm lång. Ska bli spännande och se hur rätt jag har ;-)

Uttråkad och Funderingar...

Idag är jag riktigt uttråkad. Inget direkt att hitta på (mer än städa, diska, tvätta osv.). Funderar på om man ska ta o va duktig och ta en promenad runt byn idag. Motion behövs ju verkligen så här i december då man äter lite onyttigt (Hugo vann bla. 2 kg Toblerone på Liseberg, vår tur gubbe *s*). Jaja det löser sig, något kul ska jag nog allt kunna hitta på...

Funderar mycket nu på nästa år. Jobb och allt börjar ju närma sig, barnen börjar närma sig dagis ålder och det är dags för mig att ge mig ut i verkligheten. Det är med lite blandade känslor. Jag börjar ju tröttna på att gå hemma o inte ha något att göra o inte träffa så mycket människor men att lämna bort alla tre barnen flera dagar i veckan känns lite skrämmande. Men det är ju tur att jag har några månader till att förbereda mig =)

Finns det någon som fortfarande har nyårslöften? Hur gör alla ni? Någon som har något nyårslöfte klart???
För mig känns nyårslöfte lite tabu.. Något som folk lovar vid tolvslaget för att sedan bryta några dagar senare (om de ens klarar så länge). Själv har jag haft massa nyårslöften tidigare men få som jag klarat *s*

Nu skriker Hugo, tillbaka till vekligheten....

Mer julbestyr...

Nu har jag fått gjort ytterligare lite mer jul fixande. Helt otroligt vad jag känner mig duktig i år. Så här tidigt ute har jag nog aldrig varit ;-). Det som jag fixat nu är:
* Julgodisbak påbörjat: Snickers och Leilas RockyRoad är klara och det blev såååå gott. Nu är de nerfrysna så de inte ska bli uppätna innan julafton *s*
*Julkorten postade, första året jag frå "tummen ur" och äntligen får skickat julkort. Älskar själv att få julkort och hoppas de jag skickat till uppskattar att få julkort lika mycket som jag gör *s*

Ikväll blir det först Lucia firande på dagis, blev lycklig då jag hörde att de i år ska ha det i gympasalen och sen fika i matsalen då vi annars varit i ett klassrum som blivit såååå trångt. Så ett jätte bra initiativ av personalen ;-). Hoppas nu bara Hugo vill vara med oxå.
Efter Lucia firandet ska jag åka till Borås med Marica  för att se om man kan hitta något på en kläd utförsäljning som de har där. Behöver verkligen kläder till Teo, han har typ INGET i strl 74. Hugo och Oliver hade strl 74 på sommaren vilket gör att  det är typ bara 3 plagg av dem som Teo kan ha. Måste handla helt nytt till honom därför (fast det är ju aldrig tråkigt ;-)). Hoppas bara den dumma snön kan vänta med att falla tills jag kommit hem igen. Vill verkligen inte köra när det är mörkt och snöar, finns ju roligare saker...

Nu ska jag åka o hämta Hugo. Ha det underbart!!

Lugna huset...

Idag är det onsdag vilket betyder dagis dags för Hugo. Men på morgonen ringde Annika o frågade om han ville komma dit och baka julgodis istället så det blev att köra dit Hugo istället. Men skönt att slippa åka iväg o hämta honom nu, istället blir han hemkörd *service*.
Små pojkarna sover så det är lugna huset här just nu. Har hängt upp ny gardin i köket och städat övervåningen och tvättar en massa tvätt. Tänkte försökt börja på mitt julgodis i eftermiddag (allt med jordnötter som inte anders tål ;-)).

Fick veta att det är utförsäljning av barnkläder i Borås imorgon (fick för mig att det va ikväll). Hade verkligen velat åka.... Får nog fjäska lite med Johan ;-)

Nu ska jag gå o hänga tvätten =)

Badhuset och Fika

Idag tog jag och Marica med de tre små buspojkarna till badhuset för första gången. Och oj vad roligt vi hade. Teo fick dock inte bada då jag tyckte han fortfarande va lite förkyld men de andra två badade som bara den. På Kaskad (badhuset här i Mark) har de en bassäng där det är lite vatten i början sen blir det djupare och djupare. Oliver skulle långt ut och kastade sig gärna under vattet. Till och med att duscha efter badet va jätte roligt!! Så kul att Marica ville komma med till badhuset för jag hade aldrig kunnat åka dit själv med alla tre bus pojkarna. Tack gumman!

Efter badet blev vi bjudna hem till Christina på fika, hon hade bakat jätte goda lussekatter samt julgodis *mums*.

Nu är vi hemma och de två små barnen sover och Hugo kollar på TV. De är helt slut (det är även jag ;-)), jag försöker va lite duktig och tvätta då jag har ett stort berg här hemma med tvätt *blääää*.

Imorgon blir det städning igen här hemma. Fattar inte att det blir så stökigt på en gång, städa är ju inte det roligaste man kan göra direkt....

Försäkringspengar

Har haft en helt fantastisk helg. I fredags bakade jag helt underbart goda lussekatter och hade besök av Marica. Va jätte trevligt. På kvällen kollade jag och Johan på en film vi lånat av Marica, Shortbus hette den. Om ni inte sett den så se den, väldigt underlig film men ändå bra på något vis.
I lördags va vi lite kreativa, vi passade på och röjde undan barnens leksaker i trädgården inför vintern samt städa bilarna och kaninburarna. Kände oss jätte duktiga, så skönt att äntligen få gjort det. Sen åkte vi till Karlssons för att kolla efter lucia kläder. Efter detta fick vi besök av underbara Emma & Anders (och Alva såklart), vi åt mat, pratade massor och spelade spel. Det va super trevligt. Längtar tills nästa lördag då vi ses igen =)
Igår sov vi länge (trots att jag ställt kolckan) så vi kom lite sent hem till Annika där vi skulle baka Pepparkakor. Men det blev bra ändå. Fick bakat pepparkakor, Hugo bakade riktigt duktigt medans Oliver helst skulle äta upp all deg *s*. Men han har klarat sig utan allt för ont i magen.
Klockan tre igår eftermiddag va vi i kyrkan på familjegudstjänst och det va sååå vackert med Lucia tåg och levande ljus *mys*.
Så en helt fantastisk helg!!!

Måste bara berätta sån tur man kan ha ibland. Berättade ju om att vi skulle ha hit en försäkringsgubbe som skulle fixa försäkrningar till mig och Johan. Och det är löst nu så vi har varsin försäkring. Men mitt upp i samtalet blev det tal om Teo och att jag legat inne med honom då han hade blodförgiftning och han trodde jag kunde kräva ca 300 kr från Trygg Hansa, alla pengar är välkommna så jag fick ett nummer att ringa.
Jag ringde och pratade med en jätte trevlig tjej om Teo och att vi legat på neo osv. det slutade med att jag skulle få 1900 kr i ersättning och redan imorgon sitter pengarna på kontot. Såå underbart =) Ibland är det tur man har försäkringar ;-).

Nu ska jag göra mig iordning för att hämta upp Marica och köra till Varberg. Tack gumman för att du följer med, helt okej att du lånt bilden ;-)

Julen är nära....

Det märks  verkligen att det börjar gå mot jul nu. De riktiga julkänslorna börjar infinna sig. Julgardinerna hänger upp, advendtsljusstakarna är i fönstrerna, paket kalendern hänger uppe och jag är HELT färdig med julklapparna. Det är såå underbart. En del julmat ska handlas in och så men annars är det bara att vänta på julen nu. Tror på en jätte trevlig jul i år med firande med de personer som står oss allra närmast *underbart*. Hur ska alla ni andra fira jul år? vill gärna höra era berättelser....
Bjuder på bild på mina tre tomtar jag har här hemma;


Idag är Hugo på dagis där de har kalas för honom (bättre sent än aldrig ;-)). Hugo bar stolt påsen med glassar och lämnade till fröken *stora killen*.
Ikväll kommer en kille från trygg hansa och pratar försäkringar. Barnen har ju varit försäkrade sen de låg i magen men varken jag eller Johan har någon försäkrning så det kanske är dags att skaffa det ;-). Spännande att se vad han har att erbjuda...


Fort och julkalender =)

En underbar helg som gick alldeles för fort. I lördags va hela familjen i göteborg och julhandlade. va jätte mysigt. Hittade massa bra julklappar (Bara två kvar sen är vi helt klara!!!). Vi hade tyvärr inte tid med IKEA men får åka dit med Emma snaaaart ;-).
Igår tog vi det lugnt. Hade en jätte mysig advent-frukost för att sedan åka på julmarknaden på ÅHAGA. va jätte mysigt, massa fint att titta på =). Efter julmarknaden åkte vi hem o drack glögg, lyssnade på julmusik och slog in julklappar. Jätte mysigt. Synd bara att det går sååå fort.....

Idag började åretsJulkalender, den verkar jätte bra. Vad tycker ni andra? Jag ska absolut fortsätta kolla ;-)

Nu tänkte jag se till att få bakat lite. Ska bla. testa att göra Emma kokostoscakladdkaka ;-). Den är bara såååå god.