Bilar och Nudlar

Halv nio igår kväll kom en trött Johan hem. Då hade han fått tömt bilen på bensin *s*. Nu står bilen på däck verkstan och väntar på att få nya vinterdäck och framvagns inställning (där försvann 5000 kr till). Blir fattigt denna månaden, bara massa bil utgifter. Någon som vet något bra ställe där de har utförsäljning på nudlar?!

Riktigt så illa är det  kanske inte men kanske märks att jag avskyr bilar och hur mycket de kostar, men bor man som vi gör så är tyvärr bilar ett måste. Köra bil gör jag gärna men vill gärna inte betala massa pengar för det ;-)



Bensin och Maken

Idag har jag nog världens klantigaste man ;-)
Han va trött som vanligt i morse, gick upp jätte tidigt och gjorde sig iordning o satte sig i bilen. Så långt allt bra!
Han kom på att han behövde tanka lite mer Diesel i bilen så han åkte ner till byn, parkerade bilen gick ut och tankade på BENSIN!!!
Han satte sig i bilen för att köra till jobbet, när han åkt ca 500 m kommer han på sitt misstag och stannar genast bilen, svär några långa ramsor..
Får lånat en bil av sin pappa så han kan ta sig till jobbet och där är han nu medans bilen står nere i byn.

Ikväll får han plocka ner tanken från bilen och tömma den. Bensinen är ju bara att slänga (700 spänn åt h*lvete). Men förhoppningsvis klarar sig bilen då han uppåtäckte det snabbt. Tänk om han kört till bilen brakat ihop......

Men jag älskar honom ändå ;-) (Nu har man ju något att skratta åt om några år *s*)

Tävling!

Tävlar om ett par Me&I jeans till Hugo i Barnshopping bloggen! Tävla du oxå!


Köpenhamn!

Hade en jätte trvlig dag i Köpenhamn igår med Marica, Emma, Alva och Oliver.

Rullade hemmifrån strax efter 05:00, framme i Falkenberg strax efter 06:00 för att möta upp Emma och Alva. Därefter på tåget 06:37 mot Köpenhamn. Hade bokat platser i god tid (både för oss och barnen) och såg fram emot att ha platser o slippa byta och hålla på när man har barn med sig utan bara kunna åka hela vägen, men här kom besvikelse nummer ETT, barnvagnar fick ,man bara ha vid de obokade platserna (obekväma stolar utmed väggarna vid dörrarna) så det va vackert att sitta där hela vägen, jätte sur va jag men efter ett tag gjorde man sig hemmastadd där. Besvikelse nummer TVÅ kom i Malmö då vi va tvugna att byta tåg o knö in oss med vagnar och allt, dumma SJ! Det ska va enkelt att åka kollektivt men det är det INTE när man har vagnar. Nästa gång tar jag bilen, dumt för miljön men kollektivt åker jag INTE innan mina barn kan åka med på bra villkor!

Framme i köpenhamn strax efter halv tio. Hittade många roliga affärer och ångrade nästan att jag inte hade Hugo med mig då det fanns mycket roligt för honom (Men han hade ju en jätte bra dag på  Universeum). Favorit affären blev Systrarna Greens (Tack för att du visade den Marica)!!

Efter några timmars strosande på Ströget begav vi oss vidare mot Örestad och ett stort köpcenter där (tror det hette Fields?!), där fanns det helt otroligt mycket!!! Vi sprang runt i massor av roliga affärer, hittade bla två par nya skor till mig; ett par skit snygga stövlar och ett par lite "halv-snygga" vinterskor!! De kommer absolut komma till användning inom kort. Shoppade massa annat roligt oxå givetvis men kände ändå att trots 9 timmar i Köpenhamn skulle jag kunna gå där lika länge till, speciellt i köpcentret, finns ju många fler affärer att gå igenom ;-).

18:23 Rullade tåget hemmåt. Samma sak på hemvägen tyvärr, så ångrade mig inte om att jag tar bilen nästa gång, skärpning SJ! Snaart får vi åka igen tjejer!! Tack för en underbar dag! Jätte tack Emma för att du visade mig Fields (om det nu va så det hette ;-))

Nu blir det en lugn vecka, mycket Jobb för Johan men jag o barnen får mysa i det vackra höstvädret =)
På Lördag ska vi till familjen Wellsfält och umgås, ska bli jätte trevligt!

Trevlig helg!!

Har haft en jätte trevlig helg med mycket barnfritt (för ovanlighetens skull)!

FREDAG: Föräldragrupp, jätte trevligt trots den lilla "olyckan". Oliver råkade ramla över Teo när han satt i babysittern och det såg jätte otäckt ut. Verkade dock inte bli så allvarligt förutom att Teo fick ett litet märke i ansiktet. Var ändå lite orolig så jag åkte till läkaren med honom men det va helt okej med honom så vi fick åka hem snabbt igen (Tack Christina för att du passade Oliver under tiden och Marica för att du följde med o hjälpte till)
Sen på kvällen bjöd vi ut Ann-Marie till Halmstad där vi åt på Lilla Fridolfs, jätte god mat och trevligt sällskap!! Njöt massor =)

LÖRDAG: Pyssel med Ida, Marica och Emmelie. Därefter tjejkväll hos Mira tillsammans med tjejerna från dagen samt Isabelle och Berit. Det va verkligen super trevligt! Roligt att bara träffas och prata massor. Måste göras om. Ser också fram emot underklädespartyt som vi ska ha med Isabelle, någon som vill komma??

SÖNDAG: Jätte trött, betalar räkningar och handlar lite annars bara slappt. På kvällen stänger vi av alla telefoner och har mys, bara jag och Johan sååå underbart *älska*

Idag kommer Marica förbi det ska bli lite handling samt en promenad, sen sover hon här då vi ska upp jätte tidigt och åka till KÖPENHAMN imorgon. Ska bli sååå trevligt, längtar efter Emma nu =)

Onsdag =)

Ja denna vecka får alla inlägg  heta veckodagens namn =)
Små pojkarna sover nu och Hugo är på dagis till klockan 14 så det är rätt så lugnt här hemma just nu ;-)

Föräldramöte igår, fick väll inte ut så mycket av det egentligen. Den vanliga informationen. Det som mest satte igång tanke verksamheten va att just nu är det tycligen diskussioner i kommunen om hur man ska göra med "små skolorna". I tex. björketorps skolan går det ca 70 barn just nu och prognoserna för framtiden ser inte såå goda ut. Inte många barnfamiljer verkar vilja flytta hit där vi inte har affär, bank, distriktssköterska eller egentligen något alls längre (till och med diskussioner om att tåget ska sluta stanna här).
Men en sak är säker, försvninner Björketorps skolan härifrån då flyttar jag oxå!!!! Aldrig att jag bor kvar här då, då finns det ju inget kvar längre. Ger mitt löfte på det här och nu *s*

Har gud glömmt av Björketorp eller vad är det frågan om? Inte meningen att man ska bo här? Det är väll inte meningen att man ska behöva ta bilen minst 1 mil till precis ALLT?!

Nej nu får det ta och bli skärpning här i byn. Hoppas någon smart människa öppnar en affär här snart. Då tänker ialla fall jag handla där (allt för att rädda byn).

Någon barnfamilj som känner direkt för att flytta hit nu, kanske hjälpa oss att få behålla något?! (nehh jag tänkte väll inte det ;-))

Tisdag

Jätte lat dag idag. Inte orkat göra något alls. Bara tagit det lugnt. Det enda vettiga jag ska göra är väll att det är Föräldramöte på Hugos förskola ikväll som jag och Johan ska iväg på. Spännande att se om vi får reda på något intressant idag *s*

Så här ser vår vecka ut i övrigt:
Onsdag: Inget planerat, Hugo ska till förskolan
Torsdag: Hugo till Förskolan, jag och småpojkarna ska tillsammans med Marica till Kinna och shoppa lite, därefter ska jag till tandläkarn och sen ska jag och Marica åka till Kållered för ett Tupperware möte (Hellelulja träff *s*)
Fredag: Föräldragrupp här på FM, På kvällen ska vi bjuda ut hon som hjälpte till i köket då jag o Johan gifte oss
Lördag: Pysseldag med Marica, Emmelie och Ida därefter fest hos Mira med tjejerna ;-)
Söndag: Förmodligen rätt så trött, på eftermiddagen är det Symöte =)

Så en hel del att göra i veckan. Nästa vecka är desto lugnare, inget planerat förutom Köpenhamn på Tisdag med Emma och Marica *längtar*. Ska bli sååå roligt. Hoppas bara Johan får ledigt så han kan ta hand om små killarna, han hade fått ledigt men nu när han fått nytt jobb måste han ju kolla där så det är okej *hålla tummarna*.

Nu till något helt annat..
Har verkligen börjat längta efter att börja plugga igen så jag kan få jobba inom det jag verkligen vill sen (nämligen bli lärare i Matematik och Fysik/Kemi). Är jag helt dum som funderar på att börja plugga och leva på studielån när man har hus och tre barn att ta hand om. Låter jätte korkat i mina öron (fattigt om inte annat) samtidigt som det är det jag vill göra. För då skulle man ju börja med att plugga upp lite betyg nu på komvux medans man ändå går hemma..... Vad tycker ni? Snälla ge mig råd...

Måndag

Full rulle här. Mina pojkar o hemmet tar all min tid o energi men ska försöka bättra mig på att sitta lite här oxå ;-)
Idag ör det måndag igen vilket har betytt Öppna Förskolan, handling (gör inget annat) och alla andra vardagliga sysslor. Har dessutom helt grym träningsvärk efter att igår först promenerat runt navsjön och sen burit in all ved Johan klyft upp *pust*.
Bjuder på lite mer bilder på mina prinsar (ni får ursäkta den lite dåliga kvaliten):








Johan har förresten börjat på nytt jobb. Jobbar nu på Rivspecialisten i Göteborg. Han verkar trivas jätte bra så hoppas att han blir kvar där ett tag nu.
Nu ska jga alppa ett tag innan barnen vaknar. Ha det underbart!!

Foton =)

Inte så mycket att skriva idag så istället bjuder jag på lite bilder ;-)

Teodor =)


Teodor sover såå gott =)


Hugo med svullet öga men lika glad ändå!


Alla tre busfröna samlade (för en gåns skull ;-))


Oliver, ute och busar =)


Oliver provsitter Bumbon


Teo sover gott =)


Två Busfrön på väg ut!

Nu när kameran är tömd ska jag äntligen försöka ta korten jag utlovat på våra nya inköp och Teos rum =)