Sista besöket av Hemsjukvården

Idag fick vi sista besöket av hemsjukvården, vår lillekille väger nu 3025 g och är 50 cm lång, han växer verkligen jätte bra. Så detta blev sista besöket av hemsjukvården. Nästa onsdag ska vi upp till Neo 11:30 för utskrivning. Sen kommer vi tillhöra BVC istället.
Detta har verkligen gått jätte fort, på fredag är Teo redan 4 veckor gammal, men egentligen skulle han varit i magen i vecka 36+6 idag ;-).

Känns lite små konstigt idag utan Johan här hemma. Men det är inte så stor risk att man blir uttråkad. Med 3 små killar finns det att göra. Man får passa på att sitta här när de två små sover.
Hugo är oxå hemma idag då han helt plötsligt igår fick hög feber. Men han mår bättre idag o kan ev. gå till dagis imorgon stället.

Världens Bästa Vän

Idag när jag kollar min mail, har min vän Mizca skickat denna underbara länken. Blev så glad o smickrad, kan  man ha en bättre vän. Jag är helt jätte tårögd nu. Ni skulle bara veta hur mycket hon betyder för mig och resten av familjen ;-)

Här är länken för den nyfikna
http://www.youtube.com/watch?v=eAAXFixlZH4

Ps. glöm inte sätta på ljudet ds.

Förlossningsberättelse

Vet inte vad som flugit i mig. Verkar som någon lust för att skriva så tänkte skriva ihop en förlossningsberättelse medans det är någolunda färskt i minnet.

Har åkt in o ut för blödningar sen v 27, utan att det hittat någon direkt anledning. De har gissat att det kan va moderkakan som släppt lite i kanten eller bara ytliga blodkärl i livmodern. De har behandlat mig med cylokrapon (vet ej om det stavas så, men det är för att stoppa blödningarna) samt gett mig Cortison för att bebisens lungor skulle mogna snabbare.
Onsdagen den 23 April åkte jag in igen, en rejäl blödning som inte vill ge med sig trots medecin så det blev strikt sängläge (IGEN) samt fastande (upphörde inte blödningarna övervägde de snitt). Grät nästan när de la in mig, va såå trött på detta, vill va hemma med mina barn. Ville inte att Johan skulle åka hem o lämna mig där men så fick det bli, bebisens hälsa i första hand.

På torsdagen blödde det fortfarande på morgonen men avtog mer o mer under dagen o nästan ingen blödning alls vid 12 tiden. Började dock mer och mer känna av sammandragningarna, inga som gjorde ont men det kändes. De gjorde tätare kontroller med CTG pga. detta och kunde se sammandragningarna. Fortsätter därför va fastande o stanna i sängen.
Vid 16 tiden kommer Johan o hälsar på, sammandragningarna har börjat göra riktigt ont. Jag får Bricanyl för att stoppa värkarna och BM kallar på läkaren för undersökning.
Vid 18:00 kommer läkaren äntligen o gör undersökning, hon konstaterar att jag är öppen 3 cm o ca 1 cm kvar av livmodertappen. Bricanyl sprutan har inte gett någon effekt alls så jag får en till.
Värkarna börjar avta men de tycker det är för osäkert att Johan åker hem så han ska få stanna över natten och får ringa o försöka ordna med barnvakt.
Vi förhör oss massa om vad som kommer hända. BM säger att det är ingen risk att vi kommer gå graviditeten ut men det finns möjlighet att om värkarna stoppas kunna gå någon vecka till. De lugnar oss dock med att neonantalen ligger en våning upp o där kommer bebis få bra vård om han beslutar sig för att komma  ut.
Vi försöker sova en stund.

Strax efter midnatt vaknar jag igen av det gör ont. BM kommer in o kör en kurva, får en ny bricanylspruta och värkarna försvinner igen. Kan sova ett tag till.
Vaknar runt 5 igen, nu gör det riktigt ont. BM säger att nu gör de inte mer utan nu får bebis komma. De kör en ny CTG kurva.
Vid 6 kommer ny personal, världens underbaraste barnmorska (har haft henne under flera av mina besök på Förlossningen).
BM undersöker mig, öppen 7 cm o ska få komma in i förlossningsrum o få andas lustgas (äntligen).
Gråter på vägen in till förlossningsrummet. Så orolig för hur bebis ska må, det är ju 7 veckor kvar, han ska ju inte komma ännu. Barnläkare o barnsköterska kommer med in på förlossningsrummet, beredda på att kunna ta hand om honom på en gång.
Väl inne i förlossningsrummet försvinner jag i en härlig dimma med lustgasen, värkarna är såå mycket lättare att hantera nu.
Runt 8 blir jag undersökt igen o är nu fullt öppen. Vattnet har dock inte gått ännu o det är en stor buktande hinblåsa. För att få bättre koll på bebis bestämmer de sig för att ta hål på vattnet o sätta en sklapelektrod.
I samma stund som skalpelektroden fästs på bebisens huvud kommer bebis ut.
08:49 "surfar" vår kille ut med massa vatten, Teo skriker högt o får full poäng av barnmorskan. Barnläkaren tycker han mår tillräckligt bra för att jag ska få ha honom på bröstet 15 minuter innan de måste ta honom. Såå underbart. Lyckan är total, trion är nu komplett. Teo är så fin trots att han är liten.

Efter att Sköterskan o Johan gått med Teo till neonantalen är det dags att krysta ut moderkakan. När den väl är ute ser man tydligt att moderkakan hade släppt i ena kanten o därför har jag haft blödningar.
Så tacksam ändå att kroppen startade förlossningen så att jag slapp akut snitt eller så för att moderkakan släppt helt, då kanske vi hade förlorat Teo (hemska tanke)
Slutet gott allting gott!

Tillbaka till vardagen...

Så var denna helgen oxå förbi. Hade inga planer för helgen i fredags men det har verkligen varit fult upp, helgen försvann jätte snabbt och imorgon är det måndag igen. Johan ska va hemma måndag och tisdag oxå men sen är det tillbaka till jobbet igen för honom efter att varit hemma i 8 veckor. Blir konstigt men samtidigt skönt att komma in i lite rutiner igen.
Känns nog mest jobbigt att man ska iväg till dagis med Hugo. Nu är det tre barn som ska göras iordning på morgonen och sedan 2 barn som ska lastas in i bilen för att hämta Hugo på dagis. Hoppas dock att jag kan va duktig o gå ner till dagis så mycket som möjligt. Klart att jag klarar detta oxå!!

I fredags vägde vi Teodor igen, första vägningen sen de plockade bort sonden (den blev han av med i måndags) 2815 g stannade vågen (2580 g vägde han i måndags). Så visst klarar han att äta själv. Vår duktiga kille! Han kommer nog vara i 4 kilosklassen runt 11 Juni (då han skulle fötts). Nu i veckan eller nästa vecka blir vi utskrivna från hemsjukvården ;-).

Igår va jag på Gekås en säng, va inne o köpte amningsbh och lite annat smått o gott som bara åkte med i vagnen.  Men klarade mig utan att handla speciellt mycket. På kvällen sen hade vi filmkväll jag o Johan, såg Guldkompassen (Jätte bra!!!) och Simpssons filmen (helt okej).

Idag har vi bakat lite och Mizca o Andreas kom på fika (mysigt). Snälla Andreas fixade äntligen vår dator så nu funkar allt som det ska. Massa TACK!!
Ska fortsätta kolla på lite filmer nu (har lånat många av Mizca o Andreas), bla blir det Hairspray med John Travolta, Någon som sett den?

Vill passa på att  tacka alla som gratulerat oss till Teo. Hoppas jag kan träffa er alla snart för det va såå långe sen jag träffade flera av er, kanske en grillkväll i sommar?! (Ingen nämnd ingen glömd =)).
Ha en trevlig söndagskväll!!!

Bilder

Här kommer äntligen bilder på vår kille Teodor
image21
Första gången mamma får se honom på Neo
image22
Slipper kuvösen o får kläder på sig, 3 dagar gammal
image23
Teos fot o pappas tumme
image24
På mammas rum i egna kläder (strl 44)
image25
Stolt pappa!
image26
Fundersam storebror
image27
Får vara utan sond en stund
image28
Hemma på permision, stor napp =)
image29
Hemma! Hos blivande gudmor för första gången!


Välkommen Teodor

25 April bestämde sig vår lill kille för att han inte ville stanna i magen längre.
8:49 tittade han ut, 2170 g tung o 43 cm lång. Självklart världens sötaste ;-)

Allt har gått bra o vi är numera hemma med hemsjukvård, Teo väger nu 2275 g o kommer förmodligen snart få slippa sonden han har o därmed oxå hemsjukvården =)

Skriver mer när jag får mer tid =)