VFU vecka nr 2

Ja då va det måndag morgon igen och barnen är lämnade på dagis, jag har packat allt jag ska ha med mig och om en timma går tåget mot Falkenberg för ännu en VFU-vecka. Dagarna går helt otroligt fort och det är jätte roligt även om det är tufft, jag har varit helt slut och verkligen bara jobbat, pluggat, ätit och sovit. Men det är med glädje som jag ser fram emot ännu en vecka!

Helgen har varit väldigt trevlig! Blev en hel del barnklädesshopping i lördags och massa städande och tvättande igår! Har varit härligt att bara ta det "lugnt".

Någon som märkt av att det snart är november?! Redan?!
November i vår familj betyder massa födelsedagar ;-), smygstartar med systerdottern Moa den 30:e oktober och sen fyller jag, Hugo och pappa under november så mycket kalas blir det =)
Jag och Hugo har tänkt fira oss den 14:e november i år med lite kalas! Då är ni som vill välkomna (meddela bara någon vecka innan om ni kommer ;-)).

Nu snart dags för skolan!
Ha en underbar måndag!


Fredag morgon...

Fredag morgon och jag har hittat en ny bokhög som jag har bäddat in mig i. Men denna gång känns det mycket bättre för det är Matteböcker!!! Jag förbereder mig med andra ord för nästa vecka då min VFU startar ;-)!!
Träffade min VFU-lärare på Falkenbergs Gymnasieskola igår och det va absolut inget att va nervös över!! En jätte trevlig Mattelärare som jobbat på skolan i många år och även varit ansvarig för matten i flera år! Jag fick med mig Matteböcker, schema och lista på vad de kommer att göra på lektionerna samt nycklar så jag kommer in på skolan!!
Ska bli jätte kul! Vill ha måndag nu!

Idag blir det alltså mattepluggande och så ska jag köra ner till Försammlingshemmet och lämna in kläder till klädförsäljningen som kommer va nästa lördag mellan 10-12:30!!
Så alla med barn, åk till Björketorps Församlingshem nästa lördag! Barnkläder till riktigt bra priser!!

Hämtar nog barnen tidigt idag så blir det fredagsmys sen med mina fyra underbara pojkar!! Kan det bli bättre?!
Vad hittar ni andra på en så här fredag?

Nervöst möte ;-)

Oj nu blev jag nervös!! Nästa vecka är det dags för min första VFU (praktik) och det är i stort sätt det som hela denna kursen bygger på så det är ju viktigt att man klarar detta. Men det ska samtidigt bli väldigt kul!! Det är ju trots allt för detta som jag går utbildningen!!

Imorgon är det dags!! Pratade precis med min blivande VFU-lärare som jag ska ha nu ett tag om allt funkar, och vi ska ses imorgon fm och prata igenom tider och lite vad han sysslar med. Denna läraren har både vuxenutbildning och gymnasiet så det ska bli kul att testa på båda delarna. men det är nervöst nu innan man ska iväg första gången, men det kommer nog att gå jätte bra =)

Nu ska jag nog sätta mig och plugga lite i min mattebok från gymnasiet så jag fräschar upp mina kunskaper, känner sig lite ringrostig. Va ju trots allt 5 år sen jag läste matte sist =(.

Ett gott skaratt =)

Man kan ju minst sagt säga att jag och Johan fick oss ett gott skratt igår kväll.

Barnen hade gått och lagt sig vid sju igår kväll men hade lite svårt att somna. Efter en stund kom Hugo ut i hallen och ropade "mamma och pappa, jag & Oliver tänker sova i samma säng i natt".
Johan gick in i deras rum för att titta till dem då de aldrig tystnade utan bara busade..
Han ser först att Oliver har båda benen i samma "byxben" på pyjamasen. Hugo säger då stolt över sin lillebror att "Oliver kunde ta på sig blöjan själv".
Av med pyjamasbyxorna och ser att blöjan är bakofram så Johan tar av den för att byta håll och hittar ett mjukisdjur (?!) i blöjan!!
Sen kollar Johan på Hugo och ser att kalsongerna sitter utanpå (!!!) Pyjamasen ;-).. Så av med kläderna och byta plats och så ner i sängen igen =)
Sen somnade våra pojkar till slut!

Så de hade ju roat sig med att ta av och på pyjamasen igen. Kanske för att öva själva ;-)
Underbart söta våra pojkar är!!
Jag och Johan skrattade väldigt åt det sen. Nästan synd att vi inte tog kort.

Falkenbergs Gymnasieskola och kyrkan

Fredag igen och det är med skräckblandad förtjusning ;-)
Härligt med helg men lite nervöst inför tentan imorgon, men nu har jag kommit till det stadiet att jag tänker att det får gå som det går, jag kan inte göra mer än mitt bästa och annars får jag göra omtenta!!
Ska dock göra mitt sista ryck idag och läsa lite extra!!

Fick besked här nu på morgonen om var min VFU placering kommer ske v. 42-43 och jag ska få vara på gymnsieskolan som jag själv gick ut ifrån för 6 år sen. Nämligen Falkenbergs Gymnasieskola. Ska bli roligt och spännande att få testa på att vara lärare på en skola där man själv gått som elev =). Nu lääängtar jag till VFU!!

Igår hade jag tid på Vårdcentralen för att diskutera min vikt. Sökte hjälp där i Juni men har varit kö för att få komma på viktsamtal men nu äntligen fick jag tid. Gjorde en viktplan och bestämde att jag ska fortsätta hemma nu som jag börjat och försöka med detta en månad och i första hand försöka hålla vikten på samma nivå. Sen får man se hur det har gått till nästa gång!!
Men jag tycker än så länge att det har gått riktigt bra, vägdag idag och vågen visade på 3 kg ner efter en veckas "Wellness", det smakar skit som sagt men det håller mig mätt och sockersuget är inte här =). Så jag kämpar vidare!

Men efter lite positiva nyheter så tar jag en negativ;
Hugo har i två terminer tidigare gått till Kyrkans Barntimmar här i Björketorp. Och han har verkligen tyckt om att gå dit och längtat till nästa gång.
Nu hade de satt ut annons i Markbladet (vår lokaltidning) om att det dragit igång igen. Vi missade första gången men veckan efter det åkte vi dit (i tisdags) och det va helt tomt!! Ingen där, ingen lapp om att det va inställt och inget telefonnummer att ringa.
Hugo blev jätte ledsen och vi satt kvar en halvtimma för Hugo ville inte ge upp, det kunde ju komma någon. Och det gjorde ont i mammahjärtat att se sin son så ledsen och besviken.
Så igår så ringde jag till kyrkokansliet för att fråga om varför det blivit så här och fick bara ett fruktansvärt otrevligt och kort svar om att "det är inställt" mer visste hon inte, ev skulle lappar sättas upp utanför församlingshemmet så alla skulle se vad som gällde. Vi kunde ju kolla om det kom igång till nästa år.
Fruktansvärt dåligt skött av församlingen och som en annan i församlingen sa; "Det är ju inte konstigt att folk försvinner ur kyrkan".

Nu ska jag plugga det sista!
Ha en trevlig helg!!