Lördag

Äntligen Lördag igen! På nåt vis älskar jag helgerna! Trots att jag är ledig resten av veckan oxå är ändå helgerna bäst!
Johan jobbar idag men skulle förmodligen vara hemma till 4-5 då jag ska iväg på tjejkväll hos svärmor. Ska bli himla trevligt, tacos, tupperware, vin och massa trevliga människor, kan det bli bättre?!

Veckan har annars gått väldigt fort, det har varit saker att göra varje dag. Förutom igår kanske, Johan va ledig så vi tog det mest lugnt, var o handlade lite, tvättade o små fixade lite i allmänhet. Tyvärr går ju tiden alldeles för fort när man har roligt!

Hoppas att mamma o pappa har det bra i Varberg. Ni har verkligen gjort er förtjänta av lite avkoppling så hoppas det blir riktigt underbart!

Föräldramöte

Igår var det dags för det årliga föräldramötet på dagis. Faster Emma kunde rycka in som barnvakt så både jag o Johan kunde gå dit. En hel del intressant pratade det om men en sak som jag funderat på mycket så här i efterhand var frågan som en annan förälder tog upp: "Varför har inte ni en dator till barnen på dagis, det finns massa bra spel för barn i 2-5 års åldern". Skulle det va nåt slags skämt eller?! Tyvärr inte....
När mina barn är på dagis ska de va ute o leka samt o få leka med andra barn. Inte sitta vid någon dator. Räcker väl med att de får full användning för datorn när de kommer upp i skolan. Det vi tycker barnen ska sitta vid datorn kan vi göra här hemma istället. Visserligen finns det barn som inte har barn hemma men skulle det komma en dator till dagis tror jag inte att de skulle vara de första till att sätta sig vid dator. *irreterad*

Idag har jag haft fullt upp på förmiddagen. Var på BVC med båda pojkarna, Oliver väger nu 10880 g o mäter 72 cm, Hugo väger 14700 g och mäter 97 cm. Snart väger de lika mycket ;-). Oliver fick göra Boel testet vilket han klarade galant och BVC sköterskan tyckte han hade en bra motorik. Lyckades hålla i två leksaker samtidigt o banka dem mot varandra.
Hugo hade börjat prata massor sen sist så hon tror inte att han kommer behöva så mycket hjälp. Men Hugo kommer ändå få göra Hörseltest o ev. träffa Logoped i Halmstad då de verkligen ville kolla så man inte missar något. Skönt att de kollar allt.
Efter BVC tog jag med pojkarna o storhandlade. Massor som va slut hemma nu. Att handla själv med två barn (en gnällig o en super trotsig) är verkligen ett heltidsjobb så känner mig lite mör nu. Ska passa på att vila lite med Hugo framför tv'n medans Oliver sover.

Världens bästa!

image3
Lycklig storberor!

image4
Lillebror älskar att ligga på golvet nu o öva på att ta sig framåt...

image5
Underbar!!!

image6
Storberor äter banan =)

Visst är de helt underbara mina barn!

Tjejsnack V.39

Sommaren 2007
 

 • Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?
 • Inte mycket mer. Att jag myst med mina barn, att Johan jobbat mycket men annars inte mycket alls.

 • Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!
 • Har varit en mysig sommar med barnen o jag hade trevligt när jag var i Halmstad, Stockholm  och Fjällbacka.

 • Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?
 • Jag har varit mycket i Halmstad hos mamma o pappa. En vecka var vi i Stockholm hos min syster med familj, det var jätte trevligt o fick uppleva Gröna Lund *mys*. En helg var vi även i Fjällbacka hos några kompisar o det va jätte mysigt trots att vi inte hade så bra väder.

 • Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
 • Stranden kan va härligt (även om det inte blev en enda gång i sommar) men då jag aldrig får någon färg ändå är det inte alls viktigt.

 • Vad är din favoritsyssla på sommaren?
 • En mysig picnic, grillning, kallt vitt vin eller åka upp till sjön med barnen *mys* (Vill ha sommar IGEN)


  Ragnsells.....

  Ragnsells är stället där Johan jobbar extra på lördagar. Normalt sett mellan 8:00 till ca 14:00, har funkat jätte bra o Johan tycker det är roligt att köra så det har ju varit ett bra komplement till det vanlga arbetet fram tills idag.....
  Ragnsells har kommit på att de ska spara in så istället för två chaufförer ska de numera ha bara en på lördagar. Idag var första dagen på det nya systemet o Johan tänkte börja lite tidigare för att inte va hemma för sent, kl 7:00 började han. Klockan är nu 18:00 o han är inte hemma än men förmodligen om någon timma. *dumma insparningar*. Tycker inte alls detta va bra o det kommer ju inte funka i längden, hoppas de går tillbaka till det gammla igen så Johan kan va hemma lite mer på helgen. Inte ens de 2400 han tjänar på dessa timmar är värt när han inte är hemma.....

  Jag har lyckats sysselsätta mig lite ändå ialla fall. Jag har tvättat, städat ute hos kaninerna, handlat och lekt med barnen. Snart ska jag börja på "Räksuprisen" som vi ska äta ikväll o öppna en flaska vin *mumma* (fördelen med att inte amma mer ;-))

  Ha en underbar helg allihopa!

  Tjejsnack v. 38

  Frågor om Yrken/Karriär
   

 • Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
 • På gymnasiet pluggade jag för att bli elektronikmontör för jag tyckte det var en rolig utbildning o gillade att få saker att fungera o förstå hur det fungerade.


 • Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
 • Tycker fortfarande det är jätte roligt med elektronik men kan ändå känna att jag valde lite fel då det inte finns några jobb inom det.


 • Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!
 • Just nu är jag föräldraledig o trivs jätte bra! Annrs jobbar jag som reklamförsäljare o trivs väll sådär. Jätte bra arbetsuppgifter men på provision o det är kasst.


 • Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?
 • Jag drömde om att bli karriär. Älskar att hålla på med djur.


 • Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?
 • Jag skulle ju kunna bli ElekroIngengör (felstavat) o det går tankarna mycket till. Har till och med läst lite förberedningar på Tekniskt basår. Funderar på hur arbetsmarknaden ser ut där.


  Mamma oxå =)

  *hihi* Roligt att se att mamma oxå har blogg! Det är såååå roligt att läsa andras bloggar o faktiskt roligt att skriva själv så jag uppmanar alla andra oxå; Börja blogga!!!!!! (Men glöm inte ge adressen till mig ;-)).

  Just nu är jag i Halmstad, ska va på sjukhuset med Hugo om ett par timmar. Riktigt härligt att va här, ibland kan jag sakna Halmstad något enorm, känner mig riktigt hemma här, även om jag trivs bra i Björketorp oxå. Kan man inta bo på två ställen?! Förmodligen om man vinner på lotto......

  Om någon undrar så gick det åt h*lvete på besiktningen igår. Hatar bilar o önskar man kunde va utan eller att Johan får ett nytt jobb så vi kan va trygga o köpa en bättre bil =)

  Onsdag

  Idag är det onsdag o en väldigt lugn dag här ser det ut som.  Just nu är Hugo på dagis o Oliver sitter o pratar i babysittern. Sen händer det inte så mycket mer. Imorgon däremot är det bilbesiktning som gäller =(, därefter ska jag o barnen åka ner till Halmstad o hälsa på, stannar över natten för att sedan va på sjukhuset i Halmstad på fredag fm.

  Igår hade vi nog extrem otur, vi bestämde oss för att gå ut o gå när Johan kom hem då det var relativt fint väder. Precis när vi skulle gå utanför dörren dock började det regna lite smått men vi gick ändå, tänkte det går över snart. HELA promenaden på en timma regnade det o sista biten hade vi HAGEL, stora kulor som gjorde nåt fruktansvärt ont. Väl framme hemma sprack det upp o solen kom fram igen. Vem har något emot oss??? Men vi fick motion ialla fall.....

  Måste komma iväg till Gekås snart. Kylan börjar komma o känner att jag vill åka dit o köpa vintrekläder, framförallt till Hugo som behöver ha på dagis. Undrar om det går att få med Johan dit (problem att få ledigt från jobbet) eller om jag ska ragga upp någon annan som oxå vill åka dit. Får väll se......

  7 månader......

  7 månader blir min lilla kille idag! Kan inte fatta att han redan är så gammal. Tyckte det va alldeles precis jag va  gravid. Men han har redan två tänder, sitter själv, övar krypning, slutat amma och sover hela nätterna så visst har det hänt en hel del!

  Dumma bil....

  Är så trött på våran bil nu. Bromsarna krånglar HELA tiden. Kanske inte just bromsarna i sig men handbromsen. Samma sak varenda år till besiktningen. På torsdag är det nämligen dags igen för besiktning. Dum års modell vi har på vår bil som gör att det är en dum modell av handbromsfunktion (märks att hag kan mycket om bilar *not*) så vill vi fixa det preliminärt så det funkar på besiktningen måste vi lägga ut 1200 spänn för att få det att funka, för stunden. Finns inget att göra för att det ska funka helt om man inte vill lägga många tusen lappar.

  Tyvärr vågar vi inte köpa ny bil innan vintern då vi inte vet vad Johan har för jobb så det är bara att vackert betala detta plus nya vinterdäck till bilen. *grrrrrrr* Önskar vi kunde skrota skiten o bara åka o köpa en bättre begagnad istället. Känns hopplöst just nu. Precis allt på bromssystemet är utbytt nu sen vi köpte bilen *orka*.

  Blev inget gruppmöte igår =(. Camilla fick förhinder så det får bli en annan gång så jag o familjen kröp upp framför tvn o bara tog det lugnt. Kännde oss verkligen förtjänta av det ;-).

  Nu är det ny vecka o inte så mycket händer. Torsdag är detsom sagt besiktning av bil o fredag ska jag till Halmstad med barnen, helgen ser lugn ut.

  Undrar hur svärföräldrarna har det i Grekland? Sååå avundsjuk, skulle oxå vilja åka iväg.....

  Söndag....

  Så va denna vecka oxå till ända, så fort tiden går trots att jag inte gjort något direkt vettigt denna vecka.

  Igår va jag på bio med Marica o såg Ett Öga Rött. Vi hade väldigt trevligt hon o jag i Borås, jag lyckades koppla bort barnen o kunde bara njuta av att umgås med en annan vuxen människa ;-). Filmen kunde dock ha kvittat, funderar ni på att gå o se den? Vänta tills den kommer ut på hyrfilm. Jag satt bara o va förbannad hela filmen igenom, det blev ju inte bättre av att killen som satt jämte oss satt o åt Hamburgare o drack öl. Borde finnas en lag på vad man får äta o dricka på bion. Vad är det för fel på Popcorn o CocaCola?!

  Nu är Johan iväg o fixar bilen inför besiktningen på torsdag och när han kommer hem ska jag åka iväg till Landvetter o Camilla på gruppmöte. Ska bli mycket trevligt.

  Nu ska jag nog ta o umgås lite med mina barn innan jag ska iväg. Ha det bra allihopa!

  Underbar =)

  Blev alldeles förälskad när jag hittade denna overallen på lindex för en vecka sen, var bara tvungen att köpa den o visst blir den ännu finare på en sååå söt bebis ;-)

  image2

  Så var det dags igen.....

  ...för mig att försöka ha en blogg igen. Har ju hittils varit helt värdelös på att skriva i min blogg men då jag älskar att vara ute o läsa andras bloggar tyckte jag att det va dags att ha en egen.

  Äntligen är det fredag o helg igen och som vanligt en fullspäckad helg. Bio och god mat med Marica imorgon för att fira hennes födelsedag (bättre sent än aldrig ;-)) och på söndag ska jag hem till Camilla för gruppmöte *skojigt*. Johans farmor va precis här, hon hade varit snäll o hämtat Hugo på dagis o tagit med honom hit så jag slapp o åka ner idag *skönt*.

  Oliver är sjuk, har åkt  på första förkylningen så natten till igår sov han inget alls o inte igår heller för den delen men tillslut blev han helt slut o somnade sittandes i Johans knä när han kom hem sen har han sovit massor efter det o hela natten för den delen.

  Blir ingen utställning i Varberg nästa helg =(. Mailade hon aom va ansvarig o frågade om jag kom med (då det va maxantal o det fyllts fort). Hon svarade idag o sa att det va fullt o jag kom inte med, hon hade inte hunnit börja ringa runt ännu till de som inte kommit med, trots att det bara är en vecka kvar o anmälan gick ut för mer än en vecka sen *dålig stil*.

  Blev massa att skriva nu ;-). Är ingen mästar boggare men det är valfritt att läsa =)

  Välkommen till min nya blogg!