Stackars Oliver =(

Idag när vi vaknade va det bara 16,5 grader här inne så tänkte att jag va tvungen att elda idag. Påbörjade direkt när jag lämnat Hugo på dagis. Satte Oliver bland sina leksaker medans jag tände. Behövde hämta mer ved så jag stängde kaminen o gick iväg till panrummet för att hämta mer. Hör Oliver skrika till o springer för att kolla. Då har Oliver lagt handen på glasluckan till kaminen =(. Får dra bort handen för han släpper inte, springer in i badrummet o kyler med vatten, Oliver skriker o sprattlar för fullt, det gör ju sååå ont på honom.
Ringer vårdcentralen, ringer Johan, fixar någon som kan hämta Hugo på dagis, åker till Vårdcentralen.
Väl på vårdcentralen får Oliver ett spray på som kyler ner så han inte ska ha ont, ger honom även alvedon. Ska tillbaka dit om 4 timmar för nytt bandage, på väg hem somnar Oliver av ren utmattning, helt slut av att ha så ont o skrika så.
Stackars min lilla prins, hatar mig själv nu för att jag lät det hända, ska aldrig mer elda när jag är själv med Oliver innan vi fått upp nytt galler runt allt =(.

*ajjjjjjjj*

Såå ont i ryggen nu. Gissar att det är foglossning jag känner av. Kan inte sitta, inte gå och inte ligga utan att det gör ont. Allt känns obekvämt. Har ju mått väldigt bra i denna graviditeten fram tills nu så nått ska man väll ha =). Såå typiskt att ha så ont när Johan jobbar så mycket bara. Idag ska han jobba 14 timmar ialla fall, vill ha hem han nu. Orkar ju knappt göra nånting, ingen bara kombination när man har två pigga barn som vill leka som vanligt ;-). På torsdag har jag dock gått halvtid, det går verkligen jätte fort!!!
Mycket som ska fixas innan bebisen kommer dock, Bil o barnvagn står högst på listan. Såå svårt att bestämma vad för någon man ska ha. Barnvagn har vi nog nästan bestämt oss för Babytraveler, den är en av de billigaste o smidig då man kan ha bebisen och Oliver lite avskiljt i början då bebisen ligger i en hårdlift. Denna kostar bara runt 5500 med liggdel NY o det är billigare än vad våran eneklvagn kostade ny. Vi hade dock tänkt försöka hitta en begagnad så man får den ännu billigare, man använder den ju inte så länge.

Har bestämt mig för att INTE ta reda på könet innan ;-). Ska få bli en överraskning =) Det är ju roligare att ha det kvar till förlossningen o då vi har en uppsättning tjejkläder o killkläder här hemma så har vi ju allt oavsett vad det blir. Man hinner ju handla massor när bebisen väl är ute ;-).

Så nyfiken på våran 3:a. Har ju två underbara barn redan, tänk att vi ska få ett till! Oliver utvecklas massor nu. På bara en vecka har han lärt sig; sätta sig själv upp från liggande, krypa (på sitt eget vis), och ställer sig upp. Säger man NEJ till honom o skakar på huvudet, då skrattar han o skakar på huvudet *sötis*, tänk att han ska fylla ett om bara några veckor.
Och Hugo våran stora kille som hjälper mamma massor. Säger till när Oliver pillar på något o ska plocka undan. Går o tröstar Oliver när han är ledsen. Han är helt fantastisk! Häromdagen sa han till Johan; "Älkar dig pappa", det är ju så man smälter ;-)

Nu ska jag lägga mig en stund o vila ryggen =)

Ultraljud =)

För er som är nyfikna om lånet på huset kan jag säga att jag inte vet mycket ännu. Väntar på besked ;-). Värderingen är dock klar o den gick bättre än väntat *jippi*, så håll alla tummarna för oss nu. Lovar att skriva så fort jag vet något om lånet  =)

Idag var det dags för Glukosbelastning och Rutin UL. Himlans spännande. Första UL då man verkligen kollar om bebis mår bra. Och visst gjorde den det!
Hade varit nojig för detta UL då jag tycker bebis sparkat väldigt lite, kännde ju Oliver klart o tydligt i denna veckan så jag va nästan helt säker på att den va död eller nåt o att jag inbillat mig de sparkar jag kännt. Blev väldigt trygg när jag fick se det lilla hjärtat slå!!!
Moderkakan har flyttat sig uppåt men ligger i framvägg så det förklarar ju varför jag inte kännt så mycket rörelser. I övrigt mådde bebis bra o vi fick med oss två bilder hem som tyvärr inte blev jätte bra då den rörde på sig HELA tiden. Liten piggelin =). Blev framflyttad tre dagar så nytt BF är 11 Juni, den dagen då det är 6 år sen jag o Johan träffades första gången, häftigt om den skulle komma då! Är v. 19+0 idag!!Snart halvtid!!
Glukosbelastningen gick oxå bra, helt normala värden! Skönt att slippa göra det mer nu *såå äckligt*.

Går nu i valet o kvalet om man ska boka tid för Köns UL, jag är sååå nyfiken på vad som döljer sig där inne. Samtidigt som det är spännande o vänta. Visserligen spelar ju inte könet såå stor roll men om det är en flicka vill jag handla massa rosa!!!!! Men häftigt att få triss i pojkar ;-)...

Någon som vågar gissa vad vi får?? Är det en Theodore eller en Tindra/Joline (oense)

Banken...

Igår va det banken som gällde för att ansöka om lån till huset *nervöst*.
Känner mig sååå himla underlägsen på en bank (fråga mig inte varför), ingen aning om vad pantbrev o massa sånt är. Men känner mig väldigt mer uppdaterad nu! Vi har en väldigt trevlig personlig bankman!

Johan fick löneförhöjning med 2100 i månaden strax innan vi skulle dit, o det är ju aldrig fel. Med kalkylen banken gör skulle vi klara det även om räntorna går upp några procent, och det kändes väldigt bra.

Nästa steg nu blir att det kommer hit en mäklare för att värdera huset. Vi hoppas på ett värde på minst 800000. Men vi får se vad det blir ;-)

Hoppas på ett posetivt besked av banken och mäklaren nu!!! Håll alla tummar för oss =)

Tjejsnack v1 och v2

Vecka 1/08
Har du någonsin...
  • Dejtat en av dina bästa kompisar? Berätta lite, hur gick det?

Nej inte vad jag har minner av=)

  • Blivit arresterad? Berätta lite?

Nope ;-)

  • Sagt att du älskar någon utan att mena det? Berätta lite!

Som tonåring till de pojkvänner man hade *s*. Även om jag inte alls va intresserad av dem kunde jag säga det bara för att jag vill va ihop med dem o va lite "kär i kärleken"

  • Haft ett one night stand? Berätta lite?

Ja tyvärr, men tycker inte det finns då mycket att berätta om det.

  • Busringt till någon, vem och varför?

När vi va små (kanske 12-13) så spelade vi ofta tjejsnack. Ofta skulle man då tjuvringa till kompisar eller killar ;-)


Vecka 2/08
Senaste...
  • Filmen du såg, var den bra?

"Transformers", den va helt sjukt bra!!! Satt klistrad hela filmen!!

  • Person du pratade med, om vad?

Johan, han ringde o sa att han va på väg hem

  • Inköpet?

*hmmmm* Förrutom mat va det nog julklappar senast. Inte shoppat på ett tag *s*

  • Kyssen? Berätta lite?

Med Johan innan han åkte till jobbet 05:15 imorse =)

  • Gången du grät, av vilken anledning?

Häromdagen när jag satt o kollade på tv *känslig just nu*


Vår bebis...

Om ni klickar på Mamma_Emma, under bilden här till höger kan ni se hur vår bebis ser ut just nu (på ett ungefär). Häftigt tycker jag, bara 151 dagar kvar nu =)

Imorgon har vi tid hos banken *nervöst*. Känns lite vuxet att söka om huslån, men sen när allt är klart är ju huset äntligen vårat!!!!! Håll tummarna för oss ;-)

*grrrrrr*

Dumma lastbil =(
Johan skulle jobba 12 h idag, mycket som behövdes göras men nu får vi se om han kommer hem innan jag somnar. Han ringde precis o satt fast på motorvägen med punktering på släpet *suck*. En kille va på väg från Kungsbacka för att byta däcket men det tar ju några timmar innan Johan kan va hemma =(

Blir såååå trött. Får ta o lägga barnen o kura upp i soffan med chockladpralinerna som är kvar från i julas och bara mysa.

Och Mizca, det reseptet på Carbonarra gratäng i din blogg va jätte gott!!!!! Både jag o Hugo åt så det sprutade ur öronen ;-). Ska prova använda den ostsåsen till mer saker, den va supergod!!!!!

Ser framåt...

Efter att ha grunnat hela kvällen igår har jag bestämmt mig för att skita i det som hände igår. Jag är fånig som tog åt mig det, det är ju deras problem om de ångrar sitt tredje barn. Inte mitt. Ska passa på att njuta av graviditeten istället, som förmodligen blir min sista.
Går in i vecka 19 idag o känner ofta små sparkar från lilla bebisen nu. Kan inte ha mina vanliga byxor längre så får nog ge mig ut o jaga mamma kläder snart ;-). Nästa torsdag är det dessutom dags för Rutin UL vilket ska bli himla roligt. Har ju visserligen redan sett bebisen tre gånger men inget kan ju jämföras med det "riktiga", och få se bebisen lite mer =).

Den 23:e februari är det dessutom dags för Revy i Falkenberg!!! Himlans roligt!! Barnvakt är fixat så nu har man något riktigt roligt att se fram emot! Före besöket blir det Laxbutiken i Heberg vilket är väldigt efterlängtat, har inte varit där sen jag va liten och Mormor bjöd.
Snälla föräldrar jag har som ger så bra födelsedags presenter ;-).

Idag måste jag se till att få bokat lite Tupperware o få skickat lite brev. Har varit lite slappt på den sidan ett tag men nu är det dags att komma tillbaka till verkligheten =)

Sårad...

Nu är jag jätte fånig, jag vet!!! Men kanske är det gravid hormoner, inte vet jag men mår jätte dåligt idag.

Satt o pratade med några personer idag (tänker inte namnge dem, för att visa respekt). Blev tal om att ha tre barn då vårat tredje är på väg (för er som missat tidigare inlägg). Det är väldigt oplanerat våran lilla trea men vi har börjat vänja oss vid tanken, men de här personerna va tydligen ute efter att trycka ner oss.
Allt de sa kan sammanfattas så här:
"Stackare som ska ha tre barn, då vi fick vårat tredje slutade alla umgås med oss då de tyckte de va jobbigt med vårat tredje barn, det är jätte jobbigt att ha tre barn, mycket jobbigare än två"

Kommer alla sluta umgås med oss nu då? Ska vi tycka synd om oss själva nu?
Ärligt talat så känner jag att de som inte kan acceptera hela våran familj kan vi vara utan, då är de inget att ha ändå.
Förstår inte varför någon som vet att detta va oplanerat kan sitta o säga så. Är det för att få mig må dåligt igen när jag äntligen börjat bli glad över det här! Kommer mitt liv ta slut nu när vårat tredje barn kommer?!

Kanske gravid hormoner men jag mår verkligen jätte dåligt nu. Känner för att gräva ner mig o deppa.