Teo pratar inte....

Det är väll egentligen inte hela sanningen  för visst pratar Teo, men det är hans egna språk. Inte många som förstår vad han faktiskt säger...
Teo har visserligen varit sen med det mesta så vi har mest väntat ut honom. Men nu kände jag att nu måste vi hjälpa honom.

Har prata med dagis och de kommer ta in en logoped dit som ska hjälpa dem i gruppen att uppmuntra barnen till att prata. Sen ringde jag till logoped motttagningen som skrev en remiss så han ska få komma dit så ha får träffa dem. De ville även att jag skulle prata med BVC ang. en eventuell hörselkontroll för att se att det inte är något sånt som spökar...

Ringde idag till vårat helt underbara BVC och de var helt underbart gulliga och tillmötesgående som vanligt och fixar en remiss även till det!!! Så glad att jag  bytte BVC för mer hjälp och engagemang går inte att få!!!

Så en bra start på dagen!! Känns skönt att vara inne i karusellen och att Teo kommer få den hjälp han behöver nu! Har enbart bra erfarenheter från Hugos logoped så jag tror detta kommer bli jätte bra!!

Nu tillbaka till Matteböckerna!!


Tentavecka

Idag har jag varit på utvecklingssamtal med Hugo på hans skola. Mycket spännande att få en inblick i vad han gör och hur det går för honom.
Hugo har anpassat sig jätte bra till skolan och har många vänner. Inte bara bunden till en utan leker med de flesta. Han räknar mycket matematik och kan nästan hela alfabetet nu!! Stora killen!!

På fredag är det dags för tenta i våran Vektorgeometri kurs, har redan samlat 7 poäng så behöver bara ha 5 poäng på tentan för G men man vet ju inte hur svår tentan blir så nu är det pluggande för fullt som gäller!!! Sen nästa fredag har vi tenta på nästa kurs så det blir ingen vila emellan direkt... Men sen får jag äntligen ut och praktisera i 5 veckor!!! Underbart!!!

I helgen tar vi dock en paus och åker till Stockholm. Ska bli riktigt skönt och jätte kul!!! Längtar efter att få komma iväg lite!

Vill avsluta med att uppmana alla gå in på svt play och kika på senaste avsnittet av Uppdrag Granskning, "De förlorade barnen". Jag kollade tyvärr på detta igår och blev både förtvivlad och förbannad!!! Är otroligt stolt över att flyttat FRÅN Marks kommun. Så får det verkligen inte gå till!!!!!

Ojdå...

Oj.. Varför är det alltid så att hösten bara försvinner innan man hinner blinka?!
Imorgon redovisning av projekt, nästa vecka tenta, veckan därpå ännu en tenta och sen är det dags för 5 veckor VFU... Sen en 5 veckors kurs och sen börjar vårterminen....
Får nästan panik när jag skriver detta för oj vad jag har mycket att göra... Men bara att beta av långsamt på listan och försöka njuta samtidigt =)

Nu är det snart dags att bege sig mot skolan igen. Sen i EM blir det en tripp till IKEA tillsammans med Emma som är snäll och hjälper mig fixa gardiner till vardagsrummet. Ska bli väldigt trevligt!!
Helgen är som tur är lugn så då ska jag försöka plugga lite.. Inte så mycket "panik renoveringar" just nu utan bara sånt som vi kan ta efterhand, så lugnet börjar sprida sig ;-).  

Trevlig torsdag alla ni underbara =)

Helgen som gick...

Så underbart det är med måndag när man verkligen känner att man hinner med det som man ville under helgen!!
*Vi fick slängt allt skräp i trädgården/garaget (ÄNTLIGEN!!!)
*TV-apparaterna är inkopplade och antennsladd dragen dit den skulle =)
*I Vardagsrummet saknas enbart gardiner....
*Varit på trevligt ljusparty hos underbara Hanne
*Varit på trevlig 70-års kalas hos Johans mormor
*Gruppmöte med de underbara Tupperware kollegorna =). Riktigt sugen på att ha en demo!! Någon som vill ha besök av mig och mina burkar tillsammans med nytt magazin och julkatalogen(!!!!)?
*Myst med min underbara familj

Dock riktigt tråkigt att jag missade tjejfesten =(.. Hoppas dock att vi snart kan boka in ett nytt datum tjejer *saknar er*
Johan tappade även rösten i helgen vilket var lite problematiskt, hela dagen igår var han helt tyst =(.. Dock är han lite bättre idag *skönt*.

Nu är det skola fram till klockan tre sen träning och sen möte med xtravaganza!! Härligt med ny vecka =)


Hur har er helg varit?

Fredag!!!!!!!

Äntligen!! Fredag måste väll ändå vara den bästa dagen på veckan??
Var riktigt trött när klockan ringde idag så efter en stund kom Johan in och bokstavligen drog ur mig ur sängen (tack älskling).. Imorgon behöver jag dock inte gå upp lika tidigt för det är HELG =)

Hade en dugga idag.. Som ett prov där man testar sin kunskaper under kursens gång.. max poäng är 10 poäng och som mest kan man samla 2 bonuspoäng till tentan (MYCKET bra)... Och lite hade jag nog förstått för det blev hela nio rätt och därmed två bonus till tentan!!!!

Har varit en inténsiv vecka men sååå värt det!! Nu är vardagsrummet så gott som klart och bara "stylingen" kvar.. har bla. ett stort gardinproblem som jag funderar på hur jag ska lösa *svårt* (Snacka om I-landsproblem =))


Trevlig helg alla ni underbara!!!!




 


Pluggar....

Dåligt med uppdateringar nu men jag pluggar, pluggar och pluggar lite till... Känner verkligen att dagarna inte räcker till.. Har inte "tid" att åka till skolan på föreläsning idag men MÅSTE!!! Dugga imorgon =(

Längtar tills imorgon EM då är det helg igen *underbart*..
Nu ska jag fortsätta med pluggandet innan jag måste åka. Ha det underbart!!!!

Uppdatering....

Hej där =)
Fått lite kommentarer här i bloggen så jag tänkte passa på att uppdatera lite mer här då flera inte har blogg ;-)

Bilen är hemma igen, dock inte lagad =(.... På våran bilmodell Wolksvagen Passat finns ett problem med just styrenheten som skickar felkoder som säger att ABS'en är sönder men i själva verket är det hela styrenheten som är skrot... En ny kostar ca 15000 (vilket inte ens verkstan tycker det är värt)... Så just nu letas det efter en begagnad för kanske 7000 istället, men före oss i kön står två bilar till på samma verkstad med samma problem (hur många finns det i hela landet då?!).... Känns lite hopplöst, men det är ett tag kvar till bilen ska besiktas så vi har några veckor på oss att leta innan vi får bita i det sura äpplet =(....
Vi känner oss beroende av att ha två bilar då både jag och Johan har mimst två mil till jobb/skola... Ibland går det ju att lösa genom att Johan kanske tar latbilen hem eller att jag tar bussen men inte alltid... Men det löser sig nog till slut ;-)

Just nu händer mycket runt om kring oss och det är kul men tar ett tag att landa i ;-)... Helgen försvann jätte fort (som vanligt just nu)... Och vi fick en mindre trevlig söndag då Teo klämde ett finger i dörren efter att Hugo och Oliver hade haft lite bråttom ut =(.... Det blev undersökning och röntgen men det hade klarat sig bra ändå.. Det är blått och svullet men inte brutet... Man lider verkligen med sina barn när de har såå ont!!!!

Idag är det måndag, ny vecka, nya möjligheter och massa pluggande!!!!!!




Dagens I-landsproblem ;-)

Man upptäcker verkligen hur svårt det skulle vara för mig och Johan att klara oss på bara en bil när man får testa på det ;-). Passaten är på verkstan och vi vet inte riktigt när den blir klar.....
Igår skulle jag plugga hemma så du gick jag ner och lämnade och hämtade barnen vilket funkade bra, jag fick ju min motion samtidigt =).
Idag ska jag juhh dock till skolan så då fick vi alla gå upp tillsammans med Johan strax efter fem och köra honom till jobbet... Och sen hämta honom senare idag...

Men jag lääängtar tills bilen är klar. Va framförallt problem med ABS'en till och från, störande lampor som blinkar så jag hoppas det hittar felet så att det blir roligare att köra bilen =).


Drömmer...

Ja, jag drömmer mig bort, till en plats där man kan vara helt ledig. Bara jag och Johan, lediga någon dag. Utan barn och utan alla måsten. Bara hitta på något kul och kunna umgås... Detta senaste halvåret har minst sagt varit intensivt med flytt, renoveringar, massa jobb/skola... Fullt ös hela dagarna innan man stupar i sängen ;-)... Det har absolut varit värt det men jag är sååå trött....
Just nu är det väldigt mycket... Men snaaaart måste det vara vår tur att göra något kul... *den som väntar på något gott*... (Får väll kanske bli till våren någon gång, om ett par veckor börjar Johan jobba även på helger så man får väll passa på att njuta av att ses nu ;-))..

Inte meningen att ses som ett depp-iinlägg även om det nästan blev det nu *s*... Menar bara att jag läääängtar iväg...

Jag är dock otroligt nöjd över vårat fina hus som verkligen börjar bli bra... För varje dag som går så blir det mer och mer "ett hem"...
Planerar för fullt hus jag ska möblera vardagsrummet som kommer bli sååå fint =)

Nu dags att skaka av sig alla tankar och förbereda hjärnan för massor av matematik hela dagen!!!




8 dagar i veckan?!

Denna helgen gick verkligen undan i rasande fart och jag har en helt enorm längtan efter fredag igen.. Vill hinna mycket mer än jag gjorde... Kändes som vi hade fullt upp hela tiden men svårt att komma på nu vad vi faktiskt har gjort... *hmmm*... Vi..
*..klippte gräset (vilket verkligen behövdes... 25 cm långt *s*)
*....köpte äntligen vinterkläder till Hugo, han är nog den mest kräsna i familjen då det kommer till kläder...
*..Körde Hugo till varberg för att han skulle åka hem till farmor och farfar,..
*Hälsade på Marica & Andreas, Mycket trevligt!!!
*Bakade kanelbullar =) (ÄLSKAR mitt nya kök, det är sååå kul att baka!!)
*Kollat på hela sista säsongen av LOST (koooonstigt slut... =(...)
*Städat och tvättat i MASSOR!
*...haft svärföräldrarna på besök, trevligt!
*...fortsatt med renovering av vardagsrum, måste bli klara denna vecka!!!!
*....osv...

Så en hel del har vi hunnit med.. men hade behövt minst en dag till...

Idag är jag helt sjukt trött... Igår somnade Teo inte förrens vid 21... sen vaknade han kl 3 i natt och la sig i våran säng men ville INTE somna om utan låg och bökade och drog i täcken och kuddar innan han somnade om vid halv sex... (vi går upp vid 6...)... *gäsp* Jag är trött idag....

Sitter i skolan nu, ska snart åka iväg till Xtrawagansa viktcenter för gruppträff... ska bli trevligt!!
Hur har er helg varit?!

Tävlar....

Jag är med och tävlar Här.....
Hoppas på en vinst så jag kan fylla väggarna i huset med något fint som denna här tex....