Måste va ärlig nu....

26 Juli 2008 va det planerat att vi skulle gifta oss. Kapellet är bokat o vi har kommit en bit i planeringarna, tyvärr måste vi ställa in =(.

Det hela började för ett par veckor sen då jag gjorde ett graviditets test som viasade PLUS och jag va gravid *chock*. Vi hade ju visserligen änkt ha en 3:e men efter bröllopet, lite det här klassiska "på bröllopsnatten" *s*. Så både jag o Johan har levt lite i chock efter det här, så den 1 december fick jag en stört blödning, det började forsa blod utmed benen o vi fick lämna iväg barnen o bege oss till akuten i Borås. Va helt säkra på missfall o då vi inte hunnit smälta graviditetsbeskedet riktigt ännu känns det faktiskt rätt skönt på vägen dit, lite som att naturen skötte det att sig själv.
Väl på akuten fick vi vänta en liten stund innan vi tillslut får komma in o göra VUL. Det visar en bebis som sprattlar för fullt och har både armar o ben "mini bebis". Får ställa in oss på att det blir bebis ialla fall, men såå mycket lättare nu. Det är en bebis där inne. Blödningen berodde på moderkaka i underkant, ta det lite lugnare blir rådet o får åka hem. Dags att berätta för släkten *tufft*. Får ställa in alla på bebis istället för bröllop, bröllopet får vänta till 2009.

10 december är det dags för inskrivning hos BM. Alla värden är bra o hon räknar ut att jag är i v. 10+4 enligt senaste mens o BF blir 4 Juli. Börjar kännas helt okej att bli mamma igen. Eftersom moderkakan va lite långt ner får jag extra tid hos läkaren 27 december för extra VUL, o få mer exakta uppgifter av vad som gäller o inte bara lite snabbt under en akut tid.

Julen är över o den 27:e åker jag in för läkarbesöket. Jag är nu i v. 12+5  enligt BM beräkningar. Bebisen mår bra o moderkakan ser ut att ha flyttat sig en bit, o han ser mest en blodansamling kvar under bebisen, men den kommer troligen försvinna av sig själv. Dock tycker han inte bebisen ser ut att vara i v. 12+5 utan snarare  16+4 (!!!), varför upptäckte de inte det på akuten?! Det förklarar visserligen en hel del. Nytt BF blir 8 Juni, känns som jag missat en halv graviditet eller nåt, men huvudsaken är ju att den lilla mår bra. Ska tillbaka till läkaren 5 Februari för ännu ett UL o kolla moderkakan o rutin UL blev flyttat till 17 Januari.

En lite omtumlande resa o kan bara hoppas att resterande del av graviditeten blir bättre. Dags att köpa ny bil o syskonvagn. Oliver kommer va 17 månader när han blir storebror.

Känns skönt att va offentlig med det nu, känns som det behövs nu i v. 17 ;-)

Julenkät

Denna hittade jag hos min syster Fia och va bara tvungen att låna den jag med ;-) 


Pepparkakor
- Lussebullar:
Såå svårt men då jag mest äter Lussebullar på Lucia får det bli pepparkakor som jag äter massor hela december!!!

Skumtomtar - Knäck:
Snaaaart ska jag koka min egna knäck. Det är såååå gott. Och man SKA ha mandel i =)

Ischoklad - Marsipan:
Båda ät gott men Marsipan med nougat och chocklad *mums*

Köttbullar - Prinskorvar:
Sååååå svårt båda är ett måste till Janssonen (som oxå är ett måste). Men köttbullar är gott! Speciellt Pappas!

Julkorv - Julskinka:
Julskinka!!! Äter massa skink smörgåsar på julen!!! Bara såååå gott!

Lax - Sill:
LAX!!! Har dille på lax just nu. Kallrökt på julafton och den obligatoriskta varma laxen med kallsås o potatis på Juldagen! (Ingen lutfisk här inte)

Paradis - Aladdin:
Aladdin!!! Måste ju va mörk chocklad oxå!

Sylta - Pastej:
Pastej! Men inget av dem är så viktigt för mig på Julbordet.

Glögg - Julmust:
Julmust!! Har nog redan gåt åt en 12 liter här hemma sen 1 december ;-)

Rödbetssallad - Dopp i grytan:
Äter inget av det på julen. Här äter vi Julsoppa på Julafton. Vem vill äta blött bröd?!

Ris a la malta - Risgrynsgröt:
*bläääääää* Kan inte välja något! Inte någon gång i mitt liv har jag ätit något av det. Det är ju vidrigt!!!!

Åhhhh så sugen på Julmat jag är nu. tur det blir Julbord nästa fredag ;-)


Förvirrat...

Idag är en konstig dag. Igår va jag helt säker på att det va söndag; Johan va ledig (vilket annars bara inträffar söndagar) och det va begravning för Adelé så vi hade "kyrkkaffe" här efteråt. Helt inställd på att det är måndag idag trots att det är fredag ;-) *knasigt*

Mår dock helt konstigt idag. Går runt o är små förbannad på nästan allt. Irriterad över små saker. Tur jag är ensam hemma just nu så ingen behöver lida i onödan för det är ju inget specifikt jag är arg över, bara små saker *grrrrr*

Vill passa på att tacka alla som varit ett jätte stöd denna vecka sen jag pratade ut. Mår mycket bättre efter det o ni är Guld värda. Tack Mamma och Mizca specifikt!!!!! Vet inte hur dåligt jag skulle må nu om jag inte pratat med er ;-)

Nu ska jag passa på att slänga mig framför tvn medans Oliver sover o Hugo är på dagis! Kram på er allihopa!

J*vla kommun

Vet inte om det är så här överallt men just nu är jag så arg så jag kokar, hur kan man ha så sjuka regler *grrrr*

För ett par månader sen satte vi Oliver i dagis kö för att börja 1 Mars på dagiset här i Björketorp (som Hugo går på). Det är tydligen 4 barn som ska börja då och de kan inte ta in alla. De erbjuder plats i Kinna istället för de 4 barnen. Då jag har Hugo här i Björketorp o det är 1,5 mil till Kinna tackade jag nej till det o hamnade sist i kön. Det är bara jag o en till so m har syskon i Björketorp borde inte vi få plats först?! Vi skulle va glada om vi fick plats efter sommaren....

Sååå arg, nu får vi klara barnomsorg själva istället. Kanske skulle säga upp Hugo på dagis oxå o ta vårdnadsbidraget på 3000 kr, bättre än inga pengar alls *grrrrrrrr*