Tandläkaren!!

Ännu en gång är jag otroligt stolt över att vara mamma. Denna gången va det Hugo som gjorde mig stolt! (EXTRA stolt får jag tillägga, jag är alltid stolt över mina barn).

Länge har vi kämpat med Hugo och hans tänder. Det är ofta bråk varje gång man ska borsta och hos tandläkaren vågar han inte gapa, detta har gjort att vi fått gå hos tandläkaren lite oftare för att få extra hjälp och så att Hugo ska vänja sig.

Idag va det dags igen för Tandläkaren och jag blev väldigt imponerad. Hugo hoppade upp i stolen på en gång och han gapade ordentligt och lät tandläkaren göra allt som hon skulle. Hon kallade även in en extra tandläkare för att kolla på Hugos tänder och även han tyckte allt så bra ut, Hugo va även nu duktig och gjorde precis som de ville. Hugos tänder va bra borstade och inga problem alls, han får komma tillbaka igen om först 1½ år!! Till sist fick han även tänderna lackade med bananlack vilket inte heller va några problem (det har hon inte ens fått komma i närheten med tidigare).

Däremot så frågade tandläkaren om Hugo varit sen i talet eller om han hade svårt att svälja ibland när han pratade. Och ni som känner Hugo vet att detta stämmer väl ;-). Han har tydligen ett väldigt brett "tungband" som gör att det kan bli svårt att prata. Detta kan han få hjälp med genom att "tungbandet" klipps av. Ska nu prata med hans Logoped och se vad hon säger om det.

Ikväll blir det Falkenberg för att sen tillbringa en helg med tjesnack och massa trevligt (och lite studier förstås ;-)).
Ha en trevlig helg allihopa!!

Pengar på Fredag..

*weeiiii* denna fredag blir bara bättre och bättre!!!
När jag kollade brevlådan nu så låg där bara två brev, räkningar tänkte jag genast (typ det enda man få nu i slutet av månaden) men det va inte räkningar något av det!!!

Brev 1:
Lönespecifikation från Johans extra jobb, vi hade räknat med ca 3000 men det blev ca 5000, så en väldigt positiv överreskning!! 5000 mer i månaden är annars är mycket pengar för oss och kommer väldigt väl till pass nu denna månad då jag ska till danmark och sen ska jag & Johan fira vår första bröllopsdag (6 september) och då behövs ju alltid lite pengar  ;-)

Brev 2:
Förra året ärvde ju Johan sin Gudmor Adéle tillsammans med sina systrar. Vi har ju trott att detta va avslutat men det är tydligen avslutat nu i dagarna. Det fanns ett överskott i dödsbot som ska betalas ut till arvtagarna. Så även där några extra pengar till Johan!

Bra fredag det här =)


Äntligen helg!!

Fredag igen?! Det va ju preciss helg ;-)
Men ändå väldigt skönt samtidigt, det har varit en intensiv vecka med mycket som har hänt så det ska bli skönt med lite vila nu innan allvaret börjar på måndag (SKOLAN!!!!)..

Sista dagen idag för Teo på inskolningen och idag va ingen bra dag. Hela denna veckan har faktiskt gått riktigt bra, han har varit där själv och han har varit nöjd med det. Men idag vaknade han hav sex och va fortfarande jätte trött men kunde inte somna om. Så när jag väl lämnade honom så gallskrek han. Så nu bara väntar man på att få hämta hem honom (även om jag hörde av några snälla mammor på Facebook att han tystnat sen så är man ju ändå liiite orolig), han kommer ju nog sova gott när han kommer hem ialla fall ;-)

Ikväll blir det ett besök i Falkenberg igen för att sen spendera helgen i Halmstad. Ska bli väldigt skönt att bara ta det lugnt och komma hemifrån lite. Kan behövas ibland..
Nästa helg så gäller det då är det tjejweekend!!! *äntligen*

Föräldragrupp

Igår va ju Emma & Anders på besök och det va lika trevligt som alltid. Vi grillade fetaost biffar som vi åt med Rissallad (efter recept av Marica, den va supergod Gumman!!!) och en grönsallad. Efter maten gick pojkarna ner och grjeade i källaren (Tack för det =)) och jag och Emma kunde ha tjejsnack. Jätte mysigt =), läääängtar bara till våran tjej-weekend nu så man riktigt bara kan njuta =).

Barnen på dagis igen och lika tomt här hemma idag också. Har passat på att ta en lugn dusch och sminka mig lite (sånt som jag inte hinner annars ;-)). Så nu har tiden sprungit iväg och snart dags att hämta barnen igen.

I eftermiddag blir det Föräldragrupp så jag ska ta och baka lite och hoppas på att man kan sitta ute och fika. Verkar ju bli väldigt bra väder och då får man  passa på att njuta.

Sen jobbar Johan tydligen över ikväll så det blir en lugn kväll idag med. Undrar vad man ska hitta på då?!

Vad hittar ni på idag?


Konkurrs och Tystnad

Vill börja med att tacka alla för tipsen som ni skrev igår angående våran servis. Sitter som klistrad vid Blocket nu, vill ju ha den komplett, annars får man ju sälja den och köpa någon annan (vill ju INTE det).. Problemet är bara att Duka har gått i konkurrs och detsamma med fabriken som tillverkade porslinet =(..

Idag är det en ny dag och alla barnen är på dagis *weiiird*, hemma själv och det är alldeles för tyst, saknar mina pojkar. Men bara att vänja sig, kanske blir lättare sen när man ska va hemma för att plugga!!  Teo sa inget nu när jag vinkade Hejdå så jag hoppas att det har gått bra nu oxå, nästa vecka börjar ju allvaret ;-)

Ikväll kommer Emma & Anders på besök. Ska bli trevligt =). Alltid mysigt att träffa dem på kvällarna och mumsa lite kvällsmat ihop och så kanske Johan kan få lite hjälp att äntligen fixat hallen i källaren så den blir klar någon gång *s*

Nu är det dags att åka tillbaka till dagiset så ett ganska kort inlägg idag men så blir det =)

Dumma Duka =(

Jag och Johan samlar på en servis tillsammans, nämligen Lovisa som Duka tillverkat. Nu har den servisen utgått fick jag precis veta.. *ledsen*

Vad gör man nu då.. Typ sälja allt och köpa en annan eller vadå.. Det enda vi har färdigt av är ju typ tallrikarna sen behöver vi en del av resterande... Känns så deppigt nu.. Vill ju ha kvar den och fortsätta samla delar men det känns ju hopplöst nu =(

Varför gör de på detta viset??

Dagis, Marknad & Fest

Igår va det en hlet fullspäckad fredag, vilket va väldigt trevligt (även om det är lite tomt idag när man helt plötsligt inte gör något *s*).

Började igår med att åka till dagis med barnen (de två små, Hugo va fortfarande hos Farmor). Inskolningen gick jätte bra, lämnade Teo en stund och han sa inget alls om det. Han gnäller mycket mindre när jag är iväg än när jag är där för då ska han va hos mig hela tiden. Tror det kommer gå bra till slut ;-) (det måste det, om 9 dagar börjar skolan,....)

Efter dagis va det snabbt hem och ge barnen lite lunch för att sen åka vidare till Sjönevads Marknad. Lugnt och skönt i bilen då båda pojkarna somnade på en gång *sötisar*. Träffade där underbara Emma med familj och vi strosade runt där i 3 timmar och handlade lite. Oliver åkte även lite karusell vilket va väldigt uppskattat!! Tack för att jag fick stros med er, alltid trevligt att ses!!!

Sen hem igen och duscha, sminka sig och byta om samt träffa maken och Hugo en snabbis innan det va dags bege sig på fest hos Marica & Andreas!! Och det va jätte trevligt!! En hel del vin blev det och massa god mat. Många skratt och trevliga människor!! Kunde inte blivit ett bättre avslut på en toppen dag!!! Tack för detta!!!
Fick dock åka hem rätt så tidigt vilket kändes lite tråkigt men det kändes bra när barnen vaknade kl 6 att man inte va allt för trött ;-)

Lugnt hus...

Tredje inskolningsdagen till ända och nu börjar det gå åt rätt håll. Idag lämnade jag Teo för första gången och det va inga problem alls ;-). Känns nu som om vi kommer klara av att hinna skola in honom till den 24:e då min skola börjar =)

Efter inskolningen idag gjorde vi lite ärenden och nu är det lugnt hus. Teo sover och Oliver tittar på TV. Hugo har varit hos Farmor sen igår då hans "plast-kusin" Linus är där, så de leker nog för fullt ;-)

Nu är det inte många dagar kvar tills skolan börjar och jag längtar!!! Är så förväntansfull på hur det kommer att bli!!! Blir nog jätte roligt, även om jag vet att det kommer att bli kämpigt många gånger och jag kommer undra vad det är jag gett mig in på. Men äntligen ska jag få uppfylla min dröm om att jobba med det jag verkligen vill.

Inskolning & Kräftor

Så va veckan här som jag väntat på med "skräck blandad förtjusning".. Idag är sista dagen som jag är hemma med Teo medans de andra är på dagis. Imorgon börjar Teo inskolningen... Om två veckor börjar jag skolan... Konstig känsla det där.. För mig är Teo ännu min bebis, han känns inte alls redo för att börja dagis. Han är jätte mammig, går inte ännu, aldrig provat äta själv osv. Men det kommer säkert gå bra... Men allra helst hade jag velat ha honom hemma ett halvår till... Men nu blir det så här ;-)

Snabb resumé av helgen;
Helgen försvann som vanligt på ett ögonblick... I fredags va det myskväll med familjen, i lördags jobbade först Johan och sen va det kräftskiva med Marica & Andreas vilket va jätte trevligt!! Jag älskar kräftor!!! (Tack för en toppen kväll).. och igår kom mamma o pappa på besök så vi grillade och hade väldigt trevligt!!! Så en toppen helg alltså som försvann för fort *hehe*

Mindre än tre veckor kvar till min och Emmas "tjejweekend" och jag längtar som en tok =) Vill NU!!!!!!

Tävling

Är med i en tävling om en korsett. Tycker självklart att du oxå ska va med ;-)

Är alltså med och tävlar om denna vackra korsett.
Tävlingen hittar du HÄR!

Hösten är här ;-)

Jag hoppas verkligen på fler sommardagar efter allt detta regnande men det känns som att hösten är här. Regnet vräker ner utanför fönstret och barnens "sommarlov" är över.

Hugo och Oliver är på dagis igen, nu med nya tider. De går nu 8:30-11:30 (de har tagit bort fem timmars dagarna) och detta är verkligen värdelöst. Skulle jag inte börja plugga nu utan fortsätta va föräldraledig så skulle jag hellre ha dem hemma. Jag hinner ju bara hem och förbereda lunch i princip och sen hämta dem igen, hur orkade jag detta sist?! Tur detta bara är denna veckan för mig..

Nästa vecka börjar Teo inskolning och efter det börjar min skola *jippppiiiiiiii*. Längtar verkligen efter att få komma igång nu =)

Medans barnen är på dagis idag har jag plockat iordning på deras rum och små plockat lite. Vill verkligen säga att jag städat nu när vi ska få besök ikväll av underbara Emma med familj, men det vore att ljuga. Känns som om hela huset är en byggarbetsplats nu när vi målar om hallen både uppe och nere (Uppe är det klart, nere är det spacklat och så men väntar på färgen på väggarna). När man dammsuger så hinner man inte ens bli klar innan det är stökigt igen.. Men det bli nog bra när det blir klart =)

Johan jobbar idag igen och hoppas han får göra det nu ett tag för det blir inte kul att han honom här hemma när man vet att vi behöver pengarna så hoppas att många jobb ramlar in nu ;-)

Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags att hämta pojkarna!
Ha en fin dag =)

Bitterfitta

Ja just nu känner jag mig rätt så bitter, tyvärr...
Just när man tycker att allt går bra och rullar på igen så kommer det ett slag emot ansiktet igen =(

Pengar är tyvärr en stor del i det hela (varför ska det alltid vara så?!)...
Och tyvärr så är det Johans chef som krånglar igen... Som jag berättat tidigare så har han ej betalat ut all lön som Johan ska ha, han krånglar med semester osv. Och de problemen finns fortfarande kvar men nu så har han heller ej något att göra för tillfället så Johan är hemma utan jobb för tillfället = noll pengar =(

I normala fall är det trevligt att ha Johan hemma då han ibland kan jobba som en dåre. Men när man inga pengar har och vet att vi behöver dessa pengarna för att klara sig så går man varandra lite nerverna!!!!

Som tur är så är Johan iväg på sitt "extrajobb" idag så då blir det ju lite pengar på kontot och jag får tid att andas lite och va bitter för mig själv (utan att det går ut på barnen ;-))...

Borde inte ett fast jobb va en trygghet?? Just nu känns det som om det kanske borde va bättre om Johan va arbetslös och fick a-kassa.. då får han ju lite pengar ialla fall...
Och så tänker man på Johans chef som sitter i sin lyxvilla rik som ett troll.. han kan väll dela med sig lite ;-)

Nu ska jag nog ta o gräva ner mig i en kopp kaffe och lite frukost istället för att älta ;-)
Trevlig helg på er =)